Salarispro lanceert nieuw traineeship met baangarantie

 DEVENTER – Salarispro biedt een nieuw trainee-programma. Een praktijkopleiding met baangarantie bij toonaangevende accountants- en advieskantoren. In een sleutelfunctie met enorme groeipotentie. Het vak van de salarisprofessional heeft meer facetten dan je zou denken. Initiatiefnemer Cas Bakker van Salarispro wil het vak, samen met partners, beter op de kaart zetten.

In de jaren ‘60 was het vak salarisadministrateur nog ‘iets waar je toevallig inrolde’. Gevoed door technologische ontwikkelingen, complexe wet- en regelgeving, vele jaarlijkse wijzigingen en de rol van AI is het vak volledig veranderd. “Wij willen het daarom ook geen salarisadministrateur meer noemen”, legt Bakker uit. “Een salarispro - zoals wij het nu gaan uitdragen - is een maker van betekenisvolle waarde, een organisatieadviseur, een balanceerder tussen wet- en regelgeving. Iemand die in het hart van de organisatie zit en werk zichtbaar beter ziet worden, zekerheid biedt en vertrouwen geeft.” Helaas bestaat volgens Bakker nog steeds het idee dat het druk-op-een-knop-werk is: “Dat terwijl er juist zoveel gelaagdheid in het vak zit. Je moet wetgeving kunnen begrijpen en toepassen, snappen wat een organisatie nodig heeft, software op een efficiënte manier inzetten en een brede kennis van human resources hebben. Dat verhaal willen we met Salarispro gaan uitdragen en promoten.”

Laagdrempelig eenjarig traineeship

Binnen één jaar een landelijk erkend diploma, direct starten bij een salaris- of accountantskantoor, geen kosten en vanaf dag één een goed salaris. Dat zijn de ingrediënten van het traineeship waarmee Salarispro meer mensen wil interesseren voor het vak. Bakker: “En dat kan dus zonder voorkennis of relevante vooropleiding. Of je nou net van school komt, of werkt als postbode of hovenier, iedereen kan zich in principe aanmelden. Belangrijk is uiteraard dat je interesse hebt in het vak en gemotiveerd bent.”

De traineeship wordt verzorgd door 2Xplain Payroll: “Je leert in een klaslokaal bij het kantoor - een aangesloten partner - waar je werkt en krijgt maximale persoonlijke aandacht. Je werkt 4 dagen in de week en studeert 1 dag per week. Het programma begint op je eerste dag met toegang tot een leerportaal waarin je de basisbeginselen leert en daarna de diepte ingaat. Een coach begeleidt de trainees en staat klaar voor eventuele vragen. Op die manier heb je altijd iemand om op terug te vallen en is de slagingskans groter.”

Sterke schouders

Loket.nl en Nmbrs hebben zich als sponsor verbonden aan de missie van Salarispro. Salarispro wordt daarbij ondersteund door accountantskantoren en salariskantoren; de partners. Bakker: “Het is belangrijk dat we de missie die we hebben, als collectief gaan nastreven. We hebben namelijk allemaal een gedeeld belang en dat is de vijver waaruit we kunnen vissen, groter maken. Met grote kantoren als Baker Tilly, Visser & Visser, Moore MKW en Grant Thornton achter ons hebben we een mooie kickstart waaruit we verder kunnen bouwen. De komende maanden gaan we meer accountants- en salariskantoren aan ons binden. Zo creëren we een breed netwerk zodat je als Salarispro in je eigen regio aan de slag kunt, en realiseren we nog meer exposure om meer mensen te interesseren voor dit prachtige vak.”

Voor meer informatie

Bezoek de website www.salarispro.nl

Nieuwer Ouder